kurssi.jpg

SEURAKUNNILLE

Paikallisseurakunta on lähetystyön kehto; lähetystyö kuuluu seurakuntien ydintoimintoihin. Kairos-kurssi auttaa seurakuntia ja pastoreita tuottamalla välineitä lähetystyön tarpeisiin.

Kairos-kurssi on opetuslapseuttava lähetystyön peruskurssi, joka käsittelee lähetystyön raamatullista perustaa, historiaa, strategioita ja eri kulttuurien kohtaamista. Kurssi koostuu 22 tunnin interaktiivisesta materiaalista ja se toteutetaan Alfa-kurssin mallisena. Kurssin opiskelumateriaaliin kuuluu myös audio-visuaalista apumateriaalia. Kurssi soveltuu erittäin hyvin seurakunnan lähetystoimikuntien ja muiden lähetystyöstä kiinnostuneiden ryhmien opiskelumateriaaliksi, mutta myös niille, jotka eivät vielä ole kiinnostuneita lähetystyöstä.

Sopiva opiskelijamäärä kurssilla on 20, mutta vähintään 8. Kurssin hinta osallistujille on 60€, joka sisältää materiaalin ja opetuksen. Järjestävä seurakunta/taho järjestää ruokailun ja määrittää oppilaiden ruokailu-ja mahdolliset majoituskulut kurssikohtaisesti. Kurssi sisältää työkirjan, rukousoppaan, power-point esityksiä, opetusvideoita, pienryhmätyöskentelyä ym.

Kurssin opetus tapahtuu edullisesti vapaaehtoispohjalla, kuitenkin etukäteen sovittujen ohjaajien matka-, majoitus-, ja ruokakulut tulee järjestävän seurakunnan/tahon hoitaa. Kurssin järjestäminen seurakunnassa edellyttää 2-3 henkilön osallistumista ensin jollekin Kairos-kurssille. He "tuovat" sitten kurssin mukanaan omaan seurakuntaansa ja toimivat siellä kurssin järjestelytehtävissä.

kuopio.jpg

NÄKY JA TAVOITE

Kairoksen näkynä on nähdä koko seurakunta mobilisoituna kulttuurienväliseen lähetystyöhön maailman vähiten saavutettujen kansojen parissa.

Tavoitteena on esittää Kairos-kurssi maailmanlaajuiselle seurakunnalle asiantuntevalla ja jäsennetyllä tavalla rohkaistakseen kotoperäisen lähetystyön kasvua, jonka seurauksena on strateginen ja tehokas lähetysliike, joka saavuttaa vähiten saavutettuja kansoja.

Jos haluat Kairos-kurssin seurakuntaasi, ota yhteyttä:

kairos-kurssi@fida.info

Lisätietoja englanniksi: www.kairoscourse.org